7.0/10

Simplitate japoneza pentru casa ta

Elementele din cultura japoneză reprezintă o sursă inepuizabilă de inspirație pentru tot ceea ce înseamnă design interior. Stilul japonez de amenajare este cel care a dat naștere curentului minimalist, unde principala caracteristică este simplitatea.

 

De fapt, succesul acestui stil este datorat tocmai echilibrului, armoniei, luminii și simplității transmise. Orice familie își dorește pentru locuința sa un spațiu aerisit, curat, unde amprenta naturii este cât mai vizibilă. Caracteristicile unei case amenajate după principii japoneze sunt culorile neutre, pastelate, albul și negrul, aranjamentele de flori ikebana, bambusul, cedrul, fibrele naturale, tablourile tradiționale, materialele fine și mătăsoase.

 

Însă, ca să intri cât mai bine în atmosfera asiatică, trebuie să folosești covoarele tatami, panourile shoji și lămpile din hârtie de orez.

 

Panourile shoji sunt foarte funcționale datorită dublului rol pe care îl exercită: asigură intimitate împărțind spațiul și creează o atmosferă intimă, caldă și elegantă datorită hârtiei translucide din care sunt confecționate.
Designul specific japonez preferă lumina indirectă a lămpilor din hârtie de orez, cu abajururi din hârtie sau cu abajururi simple, fără ornamente.

 

În lipsa tradiționalelor covoare japoneze sunt indicate simplele rogojini, fără modele.

 

Designul japonez prezintă o ordine perfectă, unde toate componentele au o funcție specifică. Se urmărește crearea unui echilibru între spațiu și obiectele folosite. Mobilierul este simplu și curat, în forme drepte și de înălțime mică, poziționat astfel încât să lase spații libere pentru circulație. În centrul încăperii se află masa joasă, înconjurată de pernițe de șezut pe post de scaune.

 

Este esențial să nu încarci spațiul cu lucruri care nu au nicio utilitate. Toate obiectele prezente în locuință trebuie să aibă un rol bine stabilit. Oricând este indicat să preferi accesoriilor ieftine aranjamentele florale sau tablourile.

 

Este arhicunoscută influența naturii în arta tradițională japoneză. Țesăturile din fibră naturală, culorile neutre, plantele, florile, pământul, pietrele, apa sau lemnul sunt doar câteva dintre elementele prezente în casele asiatice. Natura este prezentă în orice locuință, asigurând echilibrul și liniștea mult căutate.

 

O locuință în care predomină ordinea este o locuință liniștită. Iar stilul japonez de amenajare este recunoscut pentru echilibrul transmis.

 

Preferi un spațiu degajat? Îți place să te bucuri de libertate în mișcare în propria casă? Care crezi că este soluția potrivită pentru găsirea balansului?

 

Etichete: amenajare japoneza hartie de orez influenta naturii minimalism simplitate


Articolul Simplitate japoneza pentru casa ta a fost publicat de Amenajari Interioare la data .

Articole similare:

Comentarii: