7.0/10

Pomisori tropicali pentru interior

Orice locuință este accesorizată cu diferite soiuri de plante în ghiveci. Însă citricele de interior, crescute la rândul lor în vase, reprezintă mai mult decât niște pomi în miniatură. Sunt minunate obiecte de decor și adevărate surse de parfum îmbătător.

 

Citricele sunt ideale pentru camerele însorite. Nicio altă plantă nu îți poate oferi o priveliște mai bogată, fructe mai multe sau miros mai plăcut. Frunzișul este verde, lucios și consistent pe toată durata anului iar mireasma din timpul înfloririi umple întreaga încăpere.

 

Dacă te hotărăști să investești în asemenea exemplare trebuie să te asiguri că plantele vor fi fericite iar condițiile de dezvoltare vor fi optime. Cu îngrijirea corectă și cu puțin noroc, citricele vor schimba complet atmosfera și spiritul căminului tău.

 

Fiind de origine tropicală, mandarinul, lămâiul sau portocalul au nevoie de multă lumină și căldură pentru a înflori și fructifica. Pe timpul iernii trebuie plasați lângă o fereastră luminată iar de primăvara până toamna este foarte benefic dacă îi scoți pe balcon sau în curte. Lumina directă a soarelui pe durata întregii zile va face miracole pentru arbuștii fructiferi. Totuși, dacă nu ai posibilitatea să-i scoți la aer, alege o poziție sudică din cameră, preferabil lângă fereastră, unde lumina le va ajunge până la 8 ore pe zi.

 

Temperatura ideală se învârte în jurul valorilor de 20-30 grade Celsius. Tolerează și temperaturi mai mici, însă nicidecum înghețul. Protejarea de frig este esențială pentru acești pomișori.

 

Acordă atenție udării. Citricele preferă apa de ploaie sau apa de la robinet ținută 24 de ore la temperatura camerei. Udările trebuie efectuate și în funcție de anotimp: zilnic vara, săptămânal iarna și când pământul este aproape uscat în restul perioadelor. În niciun caz nu lăsa pământul să se usuce, menține-l într-o stare de echilibru: nici îmbibat cu apă, nici uscat. Pe timpul verii este indicat să stropești frunzele cu apă, dimineața devreme.

 

Pentru o dezvoltare armonioasă ai nevoie de pământ poros, ușor acid, care să permită scurgerea apei (amestec din pământ de flori, pietriș, cioburi de ceramică, turbă). Dimensiunea vasului trebuie să fie proporțională cu mărimea plantei, iar pentru asta se va schimba ghiveciul de câte ori este nevoie.

 

Fertilizarea, o dată la fiecare lună, trebuie să includă mixtură de fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc. Și dacă vrei fructe trebuie să formezi coroana pomului printr-o serie de tăieri.

 

Citricele în ghiveci sunt valoroase nu numai din punct de vedere decorativ, dar oferă o mulțime de fructe proaspete și un parfum pentru serile de vară. Recompensa pentru creșterea lor poate deveni foarte atrăgătoare.

 

Consideri mai complicată creșterea citricelor în ghiveci, comparativ cu alte plante?

 

Etichete: citrice in ghiveci cresterea pomilor tropicali arbusti fructiferi de interior Plante de interior


Articolul Pomisori tropicali pentru interior a fost publicat de Amenajari Interioare la data .

Articole similare:

Comentarii: