7.0/10

Planteaza iarna lalele in ghiveci

Nimic nu vestește mai bine aerul primăverii decât un buchet de lalele colorate. Nuanțele vii și multiple sub care se prezintă, precum și forma unică a bobocilor abia înfloriți, transformă lalelele în florile preferate ale primăverii.

 

Dacă locuiești la casă este foarte simplu să plantezi în curte acești minunați mesageri ai vremii calde, însă poți spune că traiul la bloc te privează de această bucurie? Nicidecum! Lalelele sunt la fel de pline de viață chiar sădite într-un vas, decorând un balcon sau un hol.

 

Plantarea lalelelor în ghiveci prezintă avantajul forțării înfloririi acestora pe timpul iernii. Iată ce pași trebuie urmați pentru a-ți umple locuința cu boboci strălucitori de lalele încă din primele luni ale anului.

 

Alege soiuri mici de lalele pentru grădinăritul în ghiveci. O varietate de flori pitice arată fantastic în orice tip de container. În ceea ce privește numărul lalelelor, pentru o expoziție ideală este nevoie de circa 8-10 bulbi/ghiveci (este recomandat un spațiu liber între bulbi de 2,5 cm și 2 cm spațiu liber între bulb și peretele vasului).

 

Bulbii nu trebuie așezați spre baza ghiveciului, ci mai degrabă spre capătul liber, cam la 4 cm distanță de crusta superioară.

 

Pământul ideal este cel găsit în comerț, la care se adaugă compost și pietriș nisipos. La baza vasului așează pietrișul (lalelele nu suportă solul prea ud, care va duce la putrezirea bulbilor).

 

Ghiveciul trebuie să fie suficient de mare pentru a adăposti până la 10 bulbi, având o adâncime de cel puțin 25 cm. Vasul trebuie să prezinte găuri pentru scurgere, ținând cont de faptul că pe tot parcursul iernii pământul va fi udat. Materialul din compoziție poate fi plastic, ceramică, metal sau argilă, cu condiția să prezinte canale de scurgere.

 

După sădire, lalelele au nevoie de o perioadă cu temperaturi mai mici, fără însă a permite bulbilor să înghețe. În acest sens, nu ține ghiveciul în spațiul în care locuiești, ci depozitează-l într-o zonă neîncălzită (pivniță, garaj sau într-o pungă plină cu frunze așezată pe balcon).

 

Udă bulbii o dată pe săptămână pe toată perioada iernii, păstrând pământul permanent umed, fără să băltească. Folosește la fiecare două săptămâni fertilizant sub formă de lichid.

 

După ce pericolul înghețului a trecut, imediat ce observi primele semne de creștere, mută ghiveciul înapoi în casă (cam cu 4 săptămâni înainte ca lalelele să înflorească).

 

Cu mai multe recipiente în care ți-au înflorit diferite soiuri de lalele îți va fi foarte simplu să te lauzi la sfârșitul iernii.

 

Etichete: lalele in ghiveci mesagerii primaverii plante sadite in ghiveci bulbi de lalele lalele


Articolul Planteaza iarna lalele in ghiveci a fost publicat de Amenajari Interioare la data .

Articole similare:

Comentarii: