7.0/10

Cum sa...faci o baie mica sa para mare

Una dintre nemulțumirile pe care le trăiești atunci când locuiești într-un apartament este legată de mărimea încăperilor și, implicit, de mărimea băii. Parcă toate spațiile sunt prea înguste și restrânse pentru nevoile tale.

 

În aceste condiții, cu siguranță ți-ai dori o baie mai mare. Dar cum nu poți extinde zidurile câțiva metri în stânga și-n dreapta, singura soluție este să te folosești de anumite trucuri pentru ca baia ta să se simtă și să pară mai mare decât este.

 

Alege culori senine, care liniștesc. Nuanțele pale, reci, delicate par să ofere iluzia unui spațiu mai mare. Nu vopsi o baie mică în roz, dar evită culorile puternice, captivante (pe care, eventual, le folosești la accesorii și prosoape).

 

Prezența luminii ajută întotdeauna la crearea unui mediu mai spațios. Adaugă surse suplimentare de lumină pentru a “deschide” încăperea: spoturi în tavan, aplice pe pereți, lămpi pe un dulăpior. Sau, dacă e posibil, ferestre mai largi și un luminator.

 

Schimbă chiuveta incorporată în măsuță cu un model cu picior. Chiar dacă renunți astfel la spațiul de depozitare de sub chiuvetă, câștigi mai mult spațiu liber și podeaua pare mai întinsă. O chiuvetă susținută pe un picior sau montată pe perete va oferi senzația unei băi mai deschise.

 

Înlătură ceea ce iese prea tare în evidență. Rafturile, cuierele, etajerele sau accesoriile decorative montate direct pe pereți nu fac decât să strângă baia, să o strâmteze. Evident că trebuie să depozitezi undeva produsele și obiectele necesare într-o baie, dar asta nu înseamnă să le risipești în toată încăperea.

 

Achiziționează o oglindă de mari dimensiuni care să reflecte toată lumina din baie.

 

La fel ca și în cazul pereților, pentru podea sunt recomandate culorile delicate, calde, deschise. Dacă nu poți schimba gresia mergi pe varianta acoperirii acesteia cu un covor mare, deschis la culoare.

 

Nimic nu înghesuie mai tare un spațiu restrâns decât dezordinea. Selectează o singură piesă de artă și nu mai multe obiecte mărunte, folosește un singur obiect decorativ în locul unora mici și multe, nu depozita la vedere produsele pentru îngrijire.

 

Înlocuiește cabina de duș clasică (cu pereți din sticlă mată) cu un duș simplu (cu perdele care se trag pe un suport în formă de semicerc). În acest fel vei putea să vezi toată baia dintr-un perete în altul, iar privirea nu ți se va opri la ușa de la cabină.

 

Dacă ai la dispoziție un perete liber, ia în considerare accesorizarea lui cu un tablou destul de mare. Dar nu orice fel de pictură, ci una care reprezintă orizontul, o fereastră deschisă spre o grădină, un drum de țară sau o panoramă asupra unui câmp. Tot ceea ce surprinde exteriorul ajută la amplificarea spațiului băii.

 

Doar pentru că baia ta nu este atât de spațioasă pe cât ai vrea, nu înseamnă că trebuie să fie mohorâtă, neinteresantă sau lipsită de strălucire. Cu ajutorul câtorva sfaturi poți transforma această încăpere într-un refugiu primitor și stilat, intim și confortabil.

 

Tu ce tehnici decorative folosești pentru a oferi senzația de spațialitate într-o baie mică?

 

Etichete: decorare spatiu restrans baie mica culori delicate sfaturi in amenajare amenajare baie


Articolul Cum sa...faci o baie mica sa para mare a fost publicat de Amenajari Interioare la data .

Articole similare:

Comentarii: