7.0/10

Plante de iarna care ofera viata gradinii

Natura găsește în fiecare anotimp modalități de a crea varietate, interes și culoare în grădină, iar iarna nu este o excepție. Chiar dacă în aceste luni geroase totul pare în repaus, lipsit de viață și în așteptarea căldurii, peisajul din curte nu trebuie să fie dezolant.

 

Există anumite soiuri de plante care nu numai că rezistă temperaturilor scăzute, dar se descurcă excelent sub stratul de zăpadă. În timp ce vremea rece ne gonește pe noi în casă, tot ea determină aceste plante să își afișeze culorile aprinse, vigoarea sau chiar verdeața.

 

Câteva plante creează interes în curte, atrag atenția și adaugă un strop de imprevizibil în peisajul rece și alb. Să vedem despre ce specii e vorba și cum le putem îngriji pentru a realiza un decor de iarnă minunat.

 

  • Tuia

Cuprinde mai multe specii de arbori și arbuști mereu verzi, care cresc la dimensiuni medii și mari.

 

Aceste conifere sunt de obicei utilizate în grădini, pentru crearea unui gard viu impresionant. Sunt preferate de mulți proprietari deoarece rezistă atât în ghiveci cât și în pământ, iar prin tunderea coroanei li se oferă forme diferite.

 

Exemplarele de tuia nu se tem de frig, se dezvoltă mai bine dacă beneficiază de 3-4 ore de soare pe zi, iar arborii maturi suportă perioade lungi de secetă.

 

  • Hortensia

Este o plantă perenă, rezistentă, cu flori superbe viu colorate.

 

Preferă zonele cu umbră parțială, este iubitoare de apă, suportă temperaturi de până la -15 grade C, dar este indicat să o acoperi cu paie, frunze și pământ dacă apare înghețul.

 

  • Camellia

Reprezintă o plantă apreciată pentru frunzișul de un verde strălucitor și pentru florile mari colorate. Rezistă în mediul exterior chiar și iarna, însă are nevoie de protecție dacă este supusă înghețului.

 

În general, Camellia se simte bine în medii răcoroase, departe de surse de căldură. Înflorește iarna târziu.

 

  • Ghiocelul

Cei mai frumoși vestitori ai primăverii sunt ghioceii. Cu florile albe, delicate, în formă de clopoței, aceștia își fac apariția încă din timpul iernii, trecând prin stratul de zăpadă fără probleme.

 

De remarcat la această gingașă plantă este faptul că supraviețuiește chiar și ninsorilor extinse. Totuși, pentru a fi ferită de vânt trebuie plantată lângă un arbore sau zid.

 

La fiecare 3 sau 4 ani sapă ghioceii și divide-i în grupulețe, pentru a-i păstra sănătoși și puternici.

 

  • Bergenia

Fiind o plantă perenă cu frunze permanent verzi, este ideală pentru zonele în care se preferă formarea unui covor verde.

 

Chiar dacă toamna frunzele încep să-și modifice culoarea devenind ruginii, bergenia rămâne activă pe timpul iernii.

 

  • Rododendronul

Este o specie de arbust de dimensiuni mari, care prezintă frunze persistente de un verde lucios și flori albe sau roșii puternic colorate.

 

Rododendronul se poate planta în grădină sau în ghiveci, este rezistent la temperaturi scăzute și preferă semiumbra. Nu are nevoie de îngrijire specială pe timpul iernii, doar acoperirea cu o folie de plastic în cazul înghețului.

 

Etichete: plante de gradina amenajare gradina iarna gradina cu flori iarna plante de iarna


Articolul Plante de iarna care ofera viata gradinii a fost publicat de Amenajari Interioare la data .

Articole similare:

Comentarii: