Amenajari gradini

Fa din gradinarit o afacere de familie

Grădinăritul poate reprezenta o ocazie minunată pentru închegarea relației dintre părinți și copii. Implicarea celor două generații în diferite activități în aer liber constituie un prilej excelent pentru comunicare, apropiere, calmarea nervilor, implicarea micuților într-o sarcină after-school și responsabilizarea acestora în procesul de ocrotire a naturii.

 

Lucrările efectuate în grădină, în orice anotimp, pot deveni foarte amuzante și provocatoare dacă sunt incluși și copiii. Mai mult, în cazul în care primele lor experiențe de acest fel sunt pozitive, există toate șansele ca ei să dezvolte un sentiment de afecțiune și o atitudine protectoare față de mediu.

 

Pregateste gradina pentru iarna

Apropierea sezonului rece te obligă să pregătești grădina pentru gerul și zăpada care urmează, protejând-o astfel pentru anul viitor. Aceste lucrări nu numai că oferă grădinii un aspect îngrijit pe timpul iernii, dar ocrotesc anumite soiuri de plante și ușurează munca din primăvară. 
Citeste mai departe

Ingrasamant natural din frunze uscate

Majoritatea proprietarilor de case nu așteaptă cu interes venirea toamnei, din simplul motiv că acest anotimp presupune ore de muncă în grădină, pe o vreme nu tocmai plăcută. Strângerea frunzelor uscate, curățarea pământului și pregătirea lui pentru primăvară sunt doar câteva dintre sarcinile solicitante din aceste luni. 
Citeste mai departe

Toamna in gradina - o explozie de culori fierbinti

Chiar dacă vara a trecut, cu toate culorile vii și cu prospețimea-i specifică, încă te mai poți bucura de frumusețe în grădina ta. Secretul constă în aranjarea curții astfel încât să fii înconjurat de o armonie de culori. Și toamna ai ce admira! 
Citeste mai departe

Curata gradina de frunzele toamnei

Frunzele uscate, colorate în zeci de nuanțe, formând un covor bogat deasupra pământului umed, reprezintă unul dintre motivele pentru care toamna este atât de așteptată. Frumusețea acestui anotimp se datorează, în mare parte, și culorilor cu care natura ne-a obișnuit. 
Citeste mai departe

Gradina verde tot timpul anului

Orice grădinar care își iubește plantele ar dori să le păstreze în formă, sănătoase și colorate tot timpul anului. Dacă vara, această misiune este un succes fără prea mare efort, pe durata iernii devine dificil să te bucuri de o grădină verde lângă casă. Singura soluție care se impune este construirea unei sere. Cu sfaturile potrivite și cu puțină muncă poți beneficia, indiferent de vremea de afară, de un izvor permanent de viață și bucurie. 
Citeste mai departe

Gradina ZEN

Te-ai întrebat vreodată de ce designul japonez are atât de mult succes? Pentru că transmite simplitate, echilibru, armonie și lumină. Fie că e vorba de interiorul locuinței sau de grădină, stilul japonez are principii foarte riguroase care aduc un omagiu naturii. 
Citeste mai departe

Summer tips pentru gradina

Chiar dacă vara este perioada mult așteptată pentru răsfăț și relaxare, nu trebuie neglijate sarcinile de îngrijire a florilor, plantelor sau copacilor. Această lume verde, vie și colorată îți va oferi doar încântare dacă știi cum să o protejezi. 
Citeste mai departe

Evadeaza in foisorul din curte

Dacă ai norocul să locuiești la curte și te bucuri de o grădină în jurul casei poți amenaja un pavilion care să-ți ofere tot confortul în mijlocul naturii, începând cu luna aprilie și până toamna târziu. Un mic foișor reprezintă întotdeauna soluția perfectă pentru relaxarea alături de familie și prieteni, la o masă copioasă sau la o discuție serioasă. 
Citeste mai departe

Alege cu grija mobilierul de gradina

Dacă locuiești la casă și terenul aferent îți oferă posibilitatea amenajării unei grădini, nu ezita să faci acest lucru! Evadarea într-un colț de natură, departe de traficul și aglomerația orașului îți dă noi aripi, te liniștește și îți încarcă bateriile pentru o nouă zi. E minunat să simți vacanța în fiecare zi, să te încânte parfumul florilor, mirosul de iarbă proaspăt tăiată, zumzetul păsărelelor și razele calde ale soarelui. 
Citeste mai departe