Amenajari gradini

O gradina atipica

Toți am vrea să profităm de răsfățul pe care îl oferă propria grădină. În special pe durata lunilor de vară, atunci când nu dorim altceva decât să lenevim zile întregi pe un hamac.

 

Însă puțini dintre noi beneficiază de avantajele unui spațiu verde întins, dotat cu gazon, pomi, flori, fântâni, balansoare, foișoare, etc.

 

Totuși, dacă vrei să realizezi un colț verde în aer liber fără să muncești în fiecare zi pentru tunderea peluzei, curățarea plantelor sau păstrarea grădinii într-o stare impecabilă, există și alte soluții.

 

Îți oferim câteva sugestii care te vor determina să reconsideri amenajarea zonelor din jurul casei.

 

1.    Acoperă pământul cu pavele care permit creșterea firelor de iarbă printre ele
În acest fel întreținerea va fi extrem de simplă, curtea va fi pavată, aspectul general va fi unul fermecător și vei fi înconjurat de verdeață.

 

Plante curgatoare pentru exterior

Plantele atârnate în coșulețe adaugă culoare curții, terasei, balcoanelor sau aleilor. Aceste artificii florale reprezintă o modalitate încântătoare de a spori starea vibrantă a spațiului din jurul casei. Ghivecele suspendate sunt destul de masive și greutatea lor crește pe măsură ce pământul este udat sau când plantele se dezvoltă și dau naștere florilor bogate și noilor lăstari. 
Citeste mai departe

Sfaturi pentru gradinarii incepatori

A fi un începător într-ale grădinăritului poate fi un adevărat noroc sau o pedeapsă. Depinde cu ce atitudine pornești în această călătorie și cât de mare este dorința de a concepe un spațiu verde atrăgător. 
Citeste mai departe

Sa iubim trandafirii

Florile trandafirilor reprezintă adevărați magneți pentru privirile noastre. Ele apar de la sfârșitul primăverii și colorează grădinile până toamna târziu. Disponibili în numeroase nuanțe, în mărimi variate, sub forma arbuștilor, tufelor sau tijelor singulare, cu un parfum puternic și cu o imagine greu de uitat, trandafirii sunt cultivați pentru frumusețea lor. 
Citeste mai departe

Secrete pentru un gazon de admirat

Încă de la începutul primăverii, timp de câteva luni bune, poți transforma gazonul din curte în principala atracție a proprietății. Iarba verde, crudă, sănătoasă, cu firul moale dar gros, nu apare peste noapte. Este nevoie de anumite unelte și materiale, precum și de practicile corecte pentru a obține un gazon de invidiat. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să scoți în evidență frumusețea și vigoarea spațiului verde din apropierea casei.
Citeste mai departe

Culoare in gradina in fiecare anotimp

Pentru cei mai mulți, grădina ideală implică viață, culoare, plante și verdeață în fiecare anotimp. Indiferent de condițiile atmosferice sau de gradele de afară, o curte amenajată după cele mai exigente reguli reușește să contureze frumusețea naturii în oricare dintre cele 12 luni ale anului. Cele 4 sezoane vin cu soiuri specifice de flori sau de copaci, așadar este indicat să aloci zone diferite din grădină pentru plantarea acestor exemplare. 
Citeste mai departe

Transforma curtea intr-un spectaculos spatiu de relaxare

Pe parcursul lunilor care urmează, persoanele care locuiesc la curte vor derula tot mai multe activități în spațiul din afara casei. Indiferent de cum vei amenaja grădina, cel mai important este să simți un confort crescut, să te bucuri de natură și să transformi timpul petrecut acasă în cel mai așteptat moment al zilei. 
Citeste mai departe

Accesorizeaza terasa cu mobilierul cocon

Terenul de lângă piscină, terasa sau foișorul din curte reprezintă zonele asupra cărora trebuie să-ți îndrepți atenția în următoarele luni. Vremea frumoasă ne determină să petrecem cât mai mult timp afară, așadar este necesară amenajarea corespunzătoare a acestor porțiuni de relaxare situate în exteriorul casei. Un mobilier desăvârșit, care accesorizează cu eleganță locurile de destindere, este cel care include piesele din seria Globe. 
Citeste mai departe

Secretele culturii ciresului

Printre primele fructe proaspete ale anului se numără și cireșele. Pe lângă aspectul simpatic și ademenitor, acestea au un gust plăcut răcoritor și un conținut ridicat de substanțe biologic active. Cireșele sunt foarte căutate începând cu luna mai, ele fiind consumate, asemeni tuturor fructelor, atât în stare proaspătă cât și sub formă de dulceață, compoturi, sirop sau prăjituri. 
Citeste mai departe

Secretele culturii prunului

Prunul este o specie pomicolă îndrăgită și foarte întâlnită pe teritoriul țării noastre. Se adaptează rapid celor mai variate condiții de climă și de sol, de aceea poate fi văzut la deal, la câmpie, în grădinile gospodăriilor sau în masivele naturale. Disponibil în peste 2000 de soiuri, prunul se recunoaște repede după fructele cărnoase, parfumate, alungite, colorate în albastru vinețiu. 
Citeste mai departe